Hvor er det best å bestille flybilletter for feriereiser

Svaret på dette spørsmålet avhenger av  hvilke ønsker og behov man har , hvor komplisert reisen er osv.
Aviser og media er flinke til å gi råd og tips om dette og anbefaler noe ukritisk ofte ulike nettsteder framfor tradisjonelle reisebyrå.

 

Velger du å bestille på nett vær obs på at du må sjekke flere steder for å få hele oversikten, og om alle tillegg er med i prisene som vises. En nylig undersøkelse avdekket at svært mange nettsteder har misvisende priser og reisevilkår og det er ikke uten grunn at forbruker rådet har svært mange klager på fly og reiser. I tillegg er det ofte utfordring å få gjort endringer eller refunderinger om det oppstår noe og du er overlatt til selv å finne/ringe callsenteret og ordne opp.

Kontakter du et reisebyrå vil de få en personlig og nøytral rådgiver som gir deg oversikt over alle tilbudene og kan veilede deg til de beste alternativene.  Her får du også hjelp både før , under og etter reisen om det blir endringer eller det oppstår andre hendelser som streik, uvær og forsinkelser.  I tillegg kan de fikse overnatting, transport til og fra hotell og billetter til opplevelser. Kjøper du reisen gjennom et reisebyrå har du også bedre trygghet ved reklamasjon gjennom det omfattende regelverket som gjelder i form av pakkereiselov, reisegarantifond og forbrukerkjøpslovene.