Los Angeles området

Los Angeles området

I August 2017 besøkte vi Los Angeles .
Her fikk vi sett nærmere på Long Beach,  Hollywood , Santa Monica og Venice Beach. Los Angeles er diger på alle måter og her er det lurt å planlegge besøket i forveien for her er mye å se og oppleve.  Skal forsøke og gi noen tips til deg som enten planlegger eller vurderer  en tur dit.

 

Long Beach

Long Beach ligger sørøst for Los Angeles og er en by med en 1/2 mill innbyggere. Mest kjent som havn for skipstrafikk. I de senere årene har et stort område blitt omgjort og modernisert til en flott bydel langs kystlinjen med resturanger , shoppingsenter og fine gater og friområder.  Like i nærheten har også RMS Queen Mary funnet sin endestasjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RMS Queen Mary

Er en pensjonert altanterhavs cruisebåt som var Cunard sin stolthet da den gikk i trafikk mellom Southampton, Le Havre/Cherbough  og New York mellom 1936 og 1967 sammen med Queen Elisabeth. Seilasen tok 7 dager og skipene gikk med en gjennomsnittsfart på 30knop.  Queen Mary er har siden 1971 vært en turist attraksjon og fra 1974 også et hotel.  I perioden fram til i dag har man slitt med lønnsomheten og forskjellige eiere har vært involvert.  Båten trenger store summer til vedlikehold og drift og det er fortsatt usikkerhet rundt hvem som skal finansiere dette.  Vi booket oss inn på en overnatting der og fikk sett nærmere på skipet og oppleve litt av hvordan det var når båten krysset atlanterhavet før i tiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hollywood

Er en bydel av Los Angeles mest kjent for Hollywood skiltet, filmstudioer , Hollywood boulevard, walk of fame og Sunset Strip.  Vi kom med bil fra Long Beach og siktet oss inn på parkeringsplassen nærmest Dolby teatre .  Parkerings plasser er det nok av i et gedigent parkeringshus.  Langs Hollywood walk of fame , finner du TLC og Dolby teatre og en rekke andre kjente film og TV relaterte bygninger og studio samt et veldig intenst og fasinerende folkeliv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Santa Monica

Er strandområdet av Los Angeles der stillehavets bølger slår innover en langstrakt strand (3miles) fra Malibu til Venice.
Langs Ocean Avenue ligger hoteller og resturanger tettt i tett, og i gatene bakenfor finner du en fin bydel med gode shoppingmuligheter om du ikke ønsker å dra til downtown LA.  Vi valgte å ta 4 netter her og booket oss inn på The Georgian Hotel

Dette var en flott, sentralt og dyrt hotell vi kan anbetale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Georgian Hotel i Stanta Monica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Venice Beach

Venice ligger sør for Santa Monica og er et område med boliger , butikker og langs stranden en miks av salgsboder og noen serverigsteder.  Innerst ligger Marina del Rey med kanaler og marina.