Sevilla

Sevilla

Sevilla er en by i Spania med ca. 700 000 innbyggere. Byen er hovedstad i den autonome regionen Andalucía og i provinsen Sevilla. Byen var setet for Verdensutstillingene i 1929 og EXPO´92, som ble arrangert sommeren 1992.

Sevilla har tre bygninger på UNESCOs liste over Verdensarv: La Catedral, El Alcázar og El Archivo General de Indias. De tre bygningene ligger i umiddelbar nærhet til hverandre, midt i Sevillas bykjerne.

Vi besøkte Sevilla i september 2017 på dagstur fra Mallaga og fikk en guidet rundtur i byen og tilslutt en times elvecruise.  De 2 store attraksjonene La Catedral og ikke minst Plaza de Espanga var fantastiske byggverk.

La catedral også kalt Cathedral of Saint Mary of the See, er etter Peterskirken i Roma og St Paul i London verdens 3 største kirke, og den største gotiske kirke. Ferdigbygget på 1600 tallet.  Imponerer i størrelse og  utsmykning, men utvendig ikke så vakker som katedralen i Firenze.  Vasco da Gama har etter å ha blitt gravlaget og flyttet 5 ganger fått sin plass her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer om katedralen i Sevilla her

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edificio Torre

 

 

 

 

 

Puente del Alamillo, Expo 92

The Plaza de España, tegnet av  Aníbal González, er bygget i Maria Luisa Park’s utkant for å vise Spanias industri and teknologi på 1920 tallet i en utstilling. González kombinerte 1920s Art Deco stiler med annen byggestil. The Plaza de España er en stor åpen plass med en fontene og en sirkelformet bygning med flere broer som representerer de 4 gamle kongedømmene i Spania. I sentrum ligger Vicente Traver fontenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torget og bygningene rundt må være et av 1900 tallets vakreste byggverk, og et smykke av Spansk arkitektur og byggekunst fra forrige århundre.